Com protegir els nostres perfils de Facebook?

Escrit per Maria Carrero el . Publicat a Marketing online

Et facilitem bones pràctiques i consells útils per aconseguir protegir el teu perfil de Facebook i decidir què vols i què no vols compartir!

Facebook ha estat des de sempre una eina que aixeca força controvèrsia pel que fa a temes de privacitat. A dia d’avui, molts dels seus integrants es queixen de falta de transparència a l’hora de configurar els paràmetres de privadesa de la xarxa social. I és que, fins no fa massa, Facebook no en facilitava l’edició i comprensió, fet que comportava que els usuaris menys experimentats compartissin, per defecte, informació de caire personal amb complets desconeguts.

En un intent de demostrar als usuaris que sí són escoltats, i que les seves opinions es tenen en alta consideració, la companyia de Mark Zuckerberg ha publicat recentment el fruit de mesos de treball: l’assistent de seguretat de Facebook.

Aquest assistent ens guiarà, de la mà d’un desenfadat dinosaure blau, pels passos de configuració de la privacitat del nostre compte, seguint aquestes tres etapes:
  1. Revisar què es comparteix i amb qui:

  2. Facebook Privacy Chechup_Paso 1
  3. Controlar quines aplicacions tenim connectades amb el nostre compte de Facebook, qui les pot veure i veure què publiquen en el nostre mur, i per últim, esborrar les aplicacions que ja no fem servir:

  4. Facebook Privacy Chechup Paso 2
  5. L’últim pas ens permetrà controlar la visibilitat de la nostra informació personal, és a dir, qui podrà veure el nostre lloc de treball, on vivim, què hem estudiat, etc.:

  6. Facebook Privacy Chechup Paso 3

Podem accedir a aquest assistent en qualsevol moment; només haurem de clicar la icona del candau:

Acceder a Facebook Privacy Chechup
Donat que és una eina que s’està activant de forma progressiva als usuaris de la xarxa social, és possible que encara no veiem aquesta opció al nostre menú.

És cert que es tracta d’accions força genèriques, que no aprofundeixen gaire en tot el que Facebook té per oferir respecte aquest tema, però pel gran gruix d’usuaris de la Xarxa són suficients per donar una mica més de seguretat a la seva presència online.

A banda d’aquestes configuracions, la millor protecció, com sempre, és el sentit comú. A continuació us proposem un seguit de bones pràctiques a seguir en relació a temes de seguretat que de ben segur ens ajudaran moltíssim i ens evitaran algun ensurt:
  1. Fer servir contrasenyes fortes i difícils d’endevinar. Les combinacions de lletres i números ofereixen un plus de complexitat quan algú les intenta desxifrar. Caldrà oblidar les contrasenyes més típiques i les que siguin fàcils d’esbrinar a partir de les nostres dades personals (com podrien ser el nostre nom, el nom de la nostra mascota, el nostre aniversari, etc). Si tenim una gran quantitat de perfils, una bona opció és utilitzar gestors de contrasenyes.

  2. Oi que no marxaríem de casa deixant la porta oberta de bat a bat? El mateix és aplicable a les xarxes socials: hauríem de tancar la sessió un cop hem acabat de fer-les servir. Això és especialment important en ordinadors d’ús compartit.
  3. Tancar la sessió a Facebook
  4. Mai s’hauria de compartir informació sensible al nostre perfil de Facebook per evitar robatoris d’identitat, de la mateixa manera que és poc sensat anunciar-hi una absència prolongada del nostre domicili.

  5. S’ha de valorar qui s’afegeix com a amistat. Donaríem accés a un desconegut a les nostres fotografies, llistes de preferències o dades personals? No s’haurien d’acceptar amb tanta permissivitat perfils dels quals no sapiguem res. Si el contacte és un conegut, però no hi tenim tanta complicitat com amb una amistat (i per tant, ens interessa restringir el que pugui veure de nosaltres) sempre podem assignar els nostres contactes a grups d’usuaris, i assignar permisos als grups.

  6. Fer servir la navegació segura per HTTPS, de forma que la comunicació amb els servidors de Facebook es realitzi de forma encriptada.

  7. Facebook amb HTTPS
  8. Una bona idea per saber què hi ha compartit sobre nosaltres a la Xarxa seria realitzar una recerca als Cercadors del nostre nom complet rodejat de cometes dobles, per exemple: “Nom Cognom1 Cognom2”. Amb aquesta informació podrem prendre decisions sobre què més restringir al nostre perfil.

La responsabilitat, en última instància, del nostre perfil està a les nostres mans, de manera que val molt la pena invertir uns quants minuts en configurar-ho tot tal i com nosaltres volem i així no haver de lamentar conseqüències negatives més endavant.
Si necessiteu més informació, o si us interessa un assessorament continuat en Xarxes Socials podeu contactar amb el nostre equip de Marketing a GNA que, com a empresa especialitzada en estratègia i tecnologia online, t’ajudarà en la gestió estratègica dels teus comptes.


FacebooktwitterlinkedinFacebooktwitterlinkedin

Etiquetes:, ,

"Trackback" Enlace desde tu web.

Maria Carrero

Técnica programadora - Asesora en redes sociales, y a su vez desarrolla webs y aplicaciones exclusivas que proporcionan valor añadido a la estrategia online de empresas e instituciones.

Deixa un comentari

OFICINES

Girona
Lleida
Saragossa
Benidorm
Andorra La Vella
Bogotà (Colombia)
Buenos Aires (Argentina)
Santiago (Xile)
Quito (Equador)

SEGUEIX-NOS

GNA Hotel Solutions som una consultoria en innovació i tecnologia hotelera, amb un equip d’experts multidisciplinari, que treballem per potenciar la venda directa i reduir els costos de distribució per optimitzar els teus resultats.

Subscripció

Registra't i estigues al dia de les nostres publicacions