Tendències que marcaran el futur del SEO el 2025
El SEO és una estratègia de màrqueting digital imprescindible per a qualsevol establiment turístic que vulgui millorar la visibilitat online i arribar al seu públic objectiu de manera efectiva. Els motors de cerca són l’eina més utilitzada pels viatgers per planificar les seves vacances; per això, tenir un bon posicionament és vital per captar l’atenció dels usuaris en el moment clau.
Amb l’horitzó posat al 2025, les tendències SEO no només afectaran com els motors de cerca entenen el contingut, sinó també com les empreses han d’optimitzar els seus llocs web i estratègies de màrqueting digital per seguir sent competitives.
A GNAHS som conscients de la importància d’adaptar-nos a les novetats del sector. Per aquest motiu, a continuació et presentem les principals tendències de SEO que marcaran el 2025:
1. La consolidació de la intel·ligència artificial
La velocitat en la qual una nova tendència arrela o no és cada cop més ràpida. Poc més d’un any després de la irrupció de ChatGPT a la vida quotidiana, i que la IA estigués en boca de tothom, podem parlar d’una consolidació en 3 aspectes claus del procés de cerca:
1.1. IA aplicada a la manera com els usuaris interactuen amb el buscador:
Google està desenvolupant activament l’Experiència Generativa de Cerca (SGE), una nova eina basada en intel·ligència artificial que transformarà com interactuem amb els resultats de cerca. Encara en fase de proves a Google Labs, SGE genera fragments de resposta impulsats per IA que apareixen al capdamunt de la pàgina de resultats de cerca (SERP). Aquests fragments ofereixen respostes precises, visualment rellevants i fins i tot permeten una interacció conversacional amb l’usuari.
Aquesta funcionalitat destaca perquè capturarà gran part dels clics orgànics, ja que ocupa un espai prominent a la SERP.
1.2. IA aplicada a la personalització dels resultats motors de cerca:
Mitjançant l’ús de la intel·ligència artificial, factors com les pàgines visitades amb freqüència, les preferències personals i les cerques prèvies influiran directament en l’ordre dels resultats de cerca de cada usuari concret.
Una de les novetats destacades és la funció «Seguir», encara en fase de proves, que permetrà als usuaris subscriure’s a una consulta específica. Quan s’activi, Google oferirà actualitzacions sobre el tema cada vegada que l’usuari obri el motor de cerca. Això transformarà les pàgines de resultats en experiències altament personalitzades, basades no només en factors clàssics com la ubicació o l’idioma, sinó també en interessos individuals i comportaments digitals, acostant cada cop més el nivell de personalització al de les plataformes socials com Instagram o TikTok.
1.3. IA aplicada a la comprensió de les cerques dels usuaris:
La intel·ligència artificial (IA) està transformant profundament el SEO. Algoritmes com RankBrain i BERT de Google utilitzen IA per interpretar no només les paraules clau, sinó també la intenció i el context darrere de cada cerca. Aquesta tecnologia permet als motors de cerca comprendre millor les consultes complexes i el llenguatge col·loquial, oferint resultats més precisos i personalitzats.
1.4. La repercussió de la IA en l’estratègia de creació de continguts:
Amb la IA redefinint com es categoritza i posiciona la informació, els llocs web que ofereixin valor real tindran avantatge competitiu.
Per al 2025, el model E-E-A-T (experience -verificable a través de l’experiència real de l’usuari, expertise –ser expert en la matèria, authoritativeness -demostrar ser l’autor original del contingut i trustworthiness -fiabilitat i credibilitat comprovable) esdevé essencial per assegurar el posicionament en els resultats de cerca, especialment dins la nova Experiència Generativa de Cerca (SGE).
Amb la creixent capacitat de la IA per generar contingut, la qualitat, originalitat i valor afegit es convertiran en elements clau per destacar. Els motors de cerca premiaran el contingut únic i profund, que vagi més enllà d’informar per educar, entretenir i oferir una perspectiva única.
2. Cerques per veu, una promesa que torna amb força
Tot i que fa anys que es parla de les cerques per veu, aquesta tendència encara no s’ha consolidat del tot. No obstant això, amb la millora contínua de la tecnologia de reconeixement de veu, torna a guanyar protagonisme. Assistents com Siri, Google Assistant i Alexa impulsen a cerques més conversacionals i específiques.
Per destacar en aquest camp, serà essencial adaptar les estratègies SEO a paraules clau llargues i preguntes concretes, oferint contingut clar. A més, la inclusió de dades estructurades sobre respostes clares i concises en el contingut serà fonamental.
3. La importància del SEO tècnic el 2025
Malgrat tenir un bon contingut, un lloc web no optimitzat tècnicament pot perdre competitivitat. És per això que el SEO tècnic serà sent crucial el 2025:
3.1. Un bon rendiment:
Els motors de cerca com Google continuaran prioritzant aspectes com la indexació mòbil, la velocitat de càrrega i la millora dels Core Web Vitals (velocitat de càrrega, interactivitat i estabilitat visual).
Els assistents de veu també afavoriran els llocs que es carreguin ràpidament, cosa que fa que la velocitat de la pàgina sigui indispensable per aparèixer en aquests resultats.
3.2. Mobile-first:
Amb l’augment constant del trànsit des de dispositius mòbils, superar el disseny responsiu i assegurar una experiència d’usuari fluida en smartphones i tauletes és essencial.
L’estratègia mobile-first ja no és una recomanació, sinó una obligació. Això inclou garantir que les pàgines es carreguin ràpidament, els elements visuals siguin accessibles i interactius, i la navegació sigui intuïtiva fins i tot en pantalles petites.
3.3. Una bona experiència d’usuari (UX):
Els usuaris esperen llocs dinàmics, accessibles i amb interfícies clares i, per tant, Google premiarà els webs que ofereixin una experiència de navegació fluida i satisfactòria. El 2025, l’optimització de l’experiència d’usuari (UX) es consolidarà com un factor essencial per aconseguir bons resultats en SEO.
3.4. Dades estructurades:
L’ús de dades estructurades (schema) i fragments enriquits permet als motors de cerca entendre millor el contingut i presentar-lo de manera més atractiva en les SERP. Això cobra especial rellevància per les cerques conversacionals i especialment en el marcatge de preguntes-respostes que poden interessar més a l’usuari.
4. L’ampliació de l’ecosistema Google
Google està ampliant la seva xarxa de cercadors, creant noves oportunitats per millorar les estratègies SEO. A més de la cerca tradicional, plataformes com Google Lens, Google Shopping, Google Maps, i Google News ofereixen característiques úniques que permeten una optimització més específica segons la intenció de l’usuari.
Per exemple, Google Lens afavoreix la cerca visual, un aspecte fonamental per al sector turístic, ja que permet als usuaris identificar i obtenir informació detallada sobre llocs turístics, monuments o paisatges únics a través d’imatges. Google Maps, per la seva banda, afavoreix la cerca geolocalitzada, amb les cerques estil “a prop meu” o centrades en una localització concreta.
A GNAHS adaptem constantment les estratègies d’optimització a les noves tendències per mantenir la competitivitat online dels nostres clients. Si vols millorar la visibilitat del teu establiment als motors de cerca, contacta amb una agencia de marketing especialitzada en SEO en el sector turístic com GNAHS i t’ajudarem a posicionar el teu web de manera efectiva.
Etiquetes:digital marketing, estratègia SEO, marketing digital, SEO, tendències SEO, tendències seo 2025
"Trackback" Enlace desde tu web.