Com un lloc segur pot ajudar-te a augmentar vendes

Escrit per Joan Juventench el . Publicat a Altres

Un 87% dels espanyols que actualment compra per Internet es fixa en la seguretat d’un site abans de reservar o adquirir productes online. Un criteri que passa per davant de la fiabilitat de l’oferta i la garantia de devolució, i per darrera del preu. Com podem demostrar aquesta seguretat als usuaris?

Per què hi ha botigues que transmeten més confiança a l’hora de fer transaccions monetàries per Internet té una resposta clara. Es diu SSL/TLS, un certificat segur que proporciona al mateix temps reputació i confiança al comerciant o empresari i tranquil·litat a l’usuari o client.

Com funciona el certificat segur?

El certificat segur és una “targeta” d’identificació dins la qual figura el nom del domini i del propietari del mateix i que, gràcies a la certificació que en fa una empresa (CA), s’assegura al visitant que el web en qüestió és autèntic.

 

Funcionament del certificat segur

Per què és necessari un certificat segur?

  • Informació encriptada

En el moment que el client estableix una connexió xifrada amb el servidor destí obtenim una comunicació encriptada, fet que ens permet que la informació viatgi segura.

Candau de seguretat

  • Autenticitat

En una relació estreta amb el client, l’autenticitat com a certesa de la comunicació establerta entre l’emissor i el receptor és una part molt important, ja que assegura tranquil·litat al client o usuari.

  • Pagaments

Per obtenir una passarel·la de pagament, ja sigui pròpia (PCI) o de tercers, és indispensable disposar d’un certificat segur que ens proporcioni una comunicació encriptada i, per tant, que ens asseguri que la informació viatja segura per la connexió establerta entre el client i el servidor.

Pagament segur amb Pay Pal

  • Lluita contra el Phishing

El Phishing es una de les tècniques d’enginyeria social més antiga usada per obtenir credencials personals de manera il·lícita.

Es tracta de suplantar la identitat de l’emissor (un web o empresa com pugui ser Google) de tal manera que el receptor (l’usuari que accedeix al web, com pugui ser l’accés al seu Gmail) es cregui l’engany i caigui en el parany donant les seves credencials o accessos al compte. Tot això és possible quan la identitat del receptor o web és coneguda per l’emissor o usuari hi ha un vincle de confiança.

Amb un certificat segur aquest tipus de fraus no poden passar ja que la identitat de l’emissor o web ve certificada per una entitat intermèdia que dóna la confiança suficient al client o usuari.

Exemple de phishing amb Gmail

Imatge extreta de http://spamloco.net

 

En aquest camp, llocs com phistank.com es dediquen a recollir adreces URL de webs sospitosos i/o relacionats amb el phishing. Tan és així que actualment tenen una de les bases de dades més grans d’URL relacionades amb el phishing, tot plegat mantingut per la seva comunitat d’usuaris.

Altres com WOT afegeixen un complement als navegadors més comuns amb la finalitat d’ajudar l’usuari en el moment de decidir si el web que està consultant és lícit. WOT es recolza altra vegada en una comunitat d’usuaris i d’informes de reputació per advertir de possibles atacs de phishing.

  • Valor i confiança

Disposar d’un certificat segur dóna valor i confiança als usuaris, dues virtuts dins de qualsevol empresa que es transformen en reputació online pel web.

Aquesta reputació és valorada per diferents sistemes existents a la Xarxa:

Sistemes independents,

    com en el cas de TripAdvisor, WOT, etc.

Social Media,

    com poden ser Facebook, Twitter, Instagram, etc.

Però al cap i a la fi totes aquestes plataformes basades en la reputació online s’alimenten d’un sol origen: els usuaris. Ells són qui decideixen en última instància si continuar en un web o no depenent de la confiança que els genera el site i que obtenen a partir de diversos inputs, un dels quals és el certificat segur del web que estan visitant.

 

Exemple d'una connexió segura amb Secure

En definitiva, un certificat segur té, com hem vist, una influència directa en la seguretat d’un site i l’eradicació de fraus en els seus sistemes de pagament online, en la confiança dels usuaris amb l’empresa, i en la reputació online del web.

Tenint en compte que un 87% dels espanyols que actualment compra per Internet es fixa en la seguretat d’un site i que la reputació online és decisiva abans de reservar o adquirir productes online disposar d’un certificat segur contribuirà a augmentar les vendes o reserves directes al teu site.

Amb tot, GNA ofereix a les empreses assessorament i solucions tecnològiques per a una òptima estratègia online i un alt rendiment a la Xarxa, sempre adaptades a totes les necessitats i a qualsevol opció comercial (disseny i programació web, eCommerce B2B o B2C i estratègies de marketing). Tot sota la seguretat dels nostres servidors i el canal segur SSL, oferint confiança a totes les parts implicades.

Credencials de seguretat GNA

 

FacebooktwitterlinkedinFacebooktwitterlinkedin

Etiquetes:, ,

"Trackback" Enlace desde tu web.

Joan Juventench

Administrador de sistemas - Centra el desarrollo de sus tareas en el terreno del pentesting y los sistemas antihacking, debido a su vocación hacia la seguridad y las nuevas tecnologías.

Comentaris (1)

Deixa un comentari

OFICINES

Girona
Lleida
Saragossa
Benidorm
Andorra La Vella
Bogotà (Colombia)
Buenos Aires (Argentina)
Santiago (Xile)
Quito (Equador)

SEGUEIX-NOS

GNA Hotel Solutions som una consultoria en innovació i tecnologia hotelera, amb un equip d’experts multidisciplinari, que treballem per potenciar la venda directa i reduir els costos de distribució per optimitzar els teus resultats.

Subscripció

Registra't i estigues al dia de les nostres publicacions