GPT-4o, una excepcional eina d’IA al teu abast

Escrit per GNAHS el . Publicat a IA

OpenAI ha llançat GPT-4o, una versió optimitzada del model de llenguatge GPT-4 (Generative Pre-trained Transformer 4) que promet transformar la interacció humana amb la tecnologia. El sufix “o” d’“omni” (del llatí omnis, que significa tot) indica que aquesta iteració està dissenyada per oferir millores específiques en velocitat, precisió, eficiència i adaptabilitat respecte al seu predecessor.

gnahs-nova-versio-chatgpt

 

Característiques de GPT-4o

Multimodalitat

GPT-4o és un model de llenguatge multimodal de forma nativa, és a dir, que s’ha entrenat utilitzant informació en text, imatge i àudio, i pot interpretar informació i respondre a qualsevol combinació d’aquests formats. A diferència de GPT-4, que per processar imatges havia de traslladar la informació a diferents models especialitzats respectivament en text, imatge i àudio, ara és la mateixa xarxa neuronal de GPT-4o la que realitza tot el procés.

Rapidesa

 Aquest model també és molt més ràpid. Pot respondre a entrades d’àudio en tan sols 232 mil·lisegons, amb una mitjana de 320 mil·lisegons (un temps similar al de resposta d’una conversa humana), mentre que els models anteriors, GPT-3.5 i GPT-4, eren molt més lents i tenien un temps de resposta entre 3 i 5 segons de mitjana.

Ofereix un rendiment equiparable al de GPT-4 Turbo en la generació de text en anglès i codi, alhora que millora de manera significativa la comprensió de textos en idiomes diferents de l’anglès. Això s’aconsegueix mitjançant diverses millores d’eficiència en més de 50 llengües, cosa que redueix la quantitat de tokens necessaris per interpretar la informació. OpenAI aconsegueix aquesta millora sense sacrificar la velocitat, sent un 50% més ràpid, i oferint un cost un 50% més econòmic a l’API.

Aquesta velocitat permet converses en temps real, fet que suposa un pas més cap a interaccions home-màquina més naturals. A més, el model té la capacitat de percebre l’emoció que demostra la veu d’un interlocutor i d’identificar la veu de parlants diferents.

Disponibilitat

Fins ara, els models de la classe GPT-4 només estaven a l’abast dels disposats a pagar una subscripció mensual. Tot i això, GPT-4o promet ser accessible de manera gratuïta per a tots els usuaris, independentment de si paguen subscripcions a ChatGPT Plus o altres variants empresarials.

OpenAI oferirà accés universal a les seves funcionalitats bàsiques de processament i generació de text, així com per interpretar imatges, de manera gratuïta a través de ChatGPT. A més, es proporcionaran eines per analitzar documents i dades, navegar per internet i retenir informació de manera més extensa.

Les millores en la generació d’àudio i imatges, així com el nou mode de conversa, s’implementaran més endavant. Els subscriptors de ChatGPT Plus gaudiran de cinc vegades més capacitat per a sol·licituds al model i, en unes setmanes, podran provar el nou mode de veu en temps real “en alfa” per avaluar les millores mostrades als vídeos.

Límits, riscos i perills potencials

Els models de llenguatge avançats com GPT-4o ofereixen nombroses oportunitats, però també presenten certs límits, riscos i perills potencials.

GPT-4o, malgrat els seus avenços, té límits com ara la comprensió contextual i el coneixement actualitzat, i també pot enfrontar problemes en raonament lògic. Els riscos inclouen la generació de desinformació i biaixos, preocupacions de seguretat i privadesa i una possible dependència excessiva a la IA. A més, els perills potencials inclouen la manipulació i el frau, l’automatització maliciosa i l’impacte econòmic i social advers.

Per mitigar aquests riscos, és crucial implementar supervisió humana, assegurar la transparència i establir regulacions adequades.

Evolució dels models GPT

OpenAI va ser pioner en el desenvolupament de models de llenguatge avançats el 2018 amb el llançament de GPT-1, el primer model de la sèrie Generative Pre-trained Transformer (GPT), que va establir les bases per a futurs desenvolupaments en la generació de text i processament del llenguatge natural.

El 2019, GPT-2 va ampliar significativament la capacitat i potència del model, demostrant capacitats sorprenents en la generació de text coherent i contextualment rellevant, elevant les expectatives sobre allò que els models de llenguatge podien aconseguir.

GPT-3, llançat el 2020, va establir un nou estàndard en la generació de text similar a l’humà i el processament del llenguatge natural, destacant per la seva habilitat per manejar una àmplia varietat de tasques de llenguatge amb una precisió sense precedents.

Finalment, el 2023, OpenAI va introduir GPT-4, que va incorporar capacitats avançades en la comprensió i generació de text, incloent-hi característiques multimodals per a un processament més profund i versàtil dels contextos.

ChatGPT

ChatGPT és una aplicació desenvolupada per OpenAI que utilitza les capacitats avançades dels models GPT per oferir interaccions conversacionals amb els usuaris. ChatGPT aprofita especialment les millores introduïdes a les versions més recents, com GPT-3 i GPT-4, per generar respostes coherents, rellevants i contextualment apropiades en temps real. La capacitat de ChatGPT per entendre i respondre preguntes complexes, mantenir el context de la conversa i generar text d’alta qualitat ha fet que sigui una eina valuosa per a molts usuaris.

Si vols saber com ChatGPT està canviant el panorama del contingut digital, pots consultar el nostre article Pot ChatGPT substituir els copywriters?

Expectatives per a GPT-5

Amb el llançament de GPT-5, s’espera un avenç sense precedents a Intel·ligència Artificial. Les expectatives són que GPT-5 superi el seu predecessor en tots els aspectes, des de la comprensió fins a la generació i la interacció amb el llenguatge humà, cosa que elevarà encara més l’estàndard per als models de llenguatge. Aquest avenç promet expandir dràsticament les aplicacions potencials en una àmplia gamma d’indústries i camps d’estudi, transformant la manera com interactuem amb la tecnologia i generem coneixement.

Contacta amb una agència especialitzada en màrqueting

A GNAHS, com a consultoria tecnològica i agència de màrqueting digital especialitzada en el sector turístic, estem constantment al corrent de totes les novetats en intel·ligència artificial i com poden beneficiar la teva estratègia de màrqueting. Contacta’ns per aprofitar al màxim aquestes noves tecnologies i portar la teva estratègia de màrqueting al següent nivell!

Etiquetes:, , , , , ,

"Trackback" Enlace desde tu web.

GNAHS

Strategy & e-technoloy for success

Deixa un comentari

OFICINES

Girona
Lleida
Saragossa
Benidorm
Andorra La Vella
Bogotà (Colombia)
Buenos Aires (Argentina)
Santiago (Xile)
Quito (Equador)

SEGUEIX-NOS

GNA Hotel Solutions som una consultoria en innovació i tecnologia hotelera, amb un equip d’experts multidisciplinari, que treballem per potenciar la venda directa i reduir els costos de distribució per optimitzar els teus resultats.

Subscripció

Registra't i estigues al dia de les nostres publicacions