Per què el Responsive Web Design?

Escrit per GNA - GnaHS el . Publicat a Disseny web

El Responsive Design o disseny web adaptatiu consisteix en dissenyar llocs web de tal manera que s’adaptin als diferents dispositius usats pels usuaris a l’hora de navegar per Internet, ja siguin tablets, smartphones, PC, etc. Actualment, no només és clau el disseny d’un web sinó que aquest estigui adaptat a tots els dispositius.
Web responsive de GNA

I com es pot aconseguir, que un web sigui responsive?

PARLEM DE TECNOLOGIA

Per adaptar un lloc web a l’entorn de visualització de l’usuari (tablet, smartphone, etc.) s’utilitza una tècnica de disseny i desenvolupament web basada en l’ús d’estructures fluides. Mitjançant les darreres tecnologies estàndards HTML5 i CSS3 es cobreixen, en un sol document, totes les orientacions i resolucions de pantalla.

htlmccs
Es tracta, doncs, d’un procés a nivell de programació i disseny que respon a les últimes tendències tecnològiques i que procura donar resposta a les necessitats més actuals tant de les empreses com dels usuaris: la possibilitat de cercar informació, construir relacions i fins i tot comprar productes o serveis a través de dispositius mòbils, com tauletes o telèfons intel·ligents.

Cal tenir en compte que l’accés a webs a través d’aquest tipus de dispositius està creixent exponencialment, sobretot al sector turístic, on segons un estudi realitzat per HeBS Digital més del 35% de les visites a webs turístiques i un 12% de les reserves hoteleres s’han realitzat a partir de dispositius mòbils.


En aquestes condicions, què representa concretament que un web disposi d’un disseny responsive? 

PARLEM D’AVANTATGES

  • Gràcies al disseny responsive, un web serà accessible des de qualsevol tipus de dispositiu. Independentment de la seva resolució, l’usuari podrà accedir a totes les aplicacions del web tant des del seu PC, com des del seu iPhone.
  • Quan es visiti el web a través de diferents dispositius, la URL serà sempre la mateixa, (no ens trobarem amb un www.gnahs.com/mobile, per exemple) de manera que a l’hora de posicionar-se en cercadors, l’empresa s’estalviarà problemes derivats dels redireccionaments.
  • Usabilitat i facilitat de navegació en dispositius mòbils. Mentre que en un web per a PC poden aparèixer enllaços de text sense donar problemes, si aquest mateix web es veu des d’un dispositiu mòbil els links comencen a ser massa petits per clicar-los amb els dits. En aquest sentit, un web responsive convertirà els enllaços de text en botons, de manera que millorarà l’usabilitat web i l’experiència dels usuaris.
  • No a les redireccions. Amb el disseny web adaptatiu, usuaris de PC, mòbils o tablets seran iguals davant la tecnologia i podran compartir continguts i enllaços entre ells mantenint una navegació adequada. S’acaben doncs, les redireccions. Els usuaris no s’hauran d’adaptar a la tecnologia, sinó que serà la tecnologia qui s’adaptarà a tots els usuaris. 

Ara bé, quin cost pot suposar crear un web amb disseny responsive?

PARLEM DE DINERS

Estalvi en tecnologia online

  • Un web adaptat a dispositius mòbils suposa, en realitat, una considerable reducció de costos en termes de creació, desenvolupament i manteniment del lloc web. D’un sol cop la pàgina s’adaptarà a totes les resolucions de pantalla.
  • Les actualitzacions de la pàgina són més eficients. Amb el disseny responsive no cal fer actualitzacions en les diferents versions del site, sinó que el fet de disposar d’un únic web permet que una sola modificació sigui visible per tots els dispositius.
  • Estalvi en recursos. S’evita, d’una banda, el fet d’haver d’allotjar les diferents versions del web i, d’altra banda, haver de ser propietari de diversos dominis. La despesa mensual pot disminuir perquè no fan falta tants recursos.
  • Per tant, l’empresa s’estalviarà desenvolupar aplicacions específiques per cada tipus de dispositiu.


En conclusió, podem dir que en la situació actual, amb l’auge dels mòbils i tablets com a plataformes des d’on els usuaris no només naveguen, sinó que també compren productes, serveis, realitzen reserves d’allotjaments o comparteixen les seves experiències, el disseny web adaptatiu s’ha convertit en una necessitat per les empreses. I més tenint en compte que les previsions apunten que aquesta tendència més que estabilitzar-se anirà en augment. Així doncs, demanar assessorament, informar-se adequadament i fins i tot posar-se en mans d’un professional del sector pot marcar una diferència en la trajectòria de qualsevol empresa. 

FacebooktwitterlinkedinFacebooktwitterlinkedin

Etiquetes:

"Trackback" Enlace desde tu web.

GNA - GnaHS

Somos una empresa dedicada a la consultoría estratégica online y al desarrollo de proyectos de eBusiness en Internet, con el objetivo de impulsar el éxito online de las empresas e instituciones.

Deixa un comentari

OFICINES

Girona
Lleida
Saragossa
Benidorm
Andorra La Vella
Bogotà (Colombia)
Buenos Aires (Argentina)
Santiago (Xile)
Quito (Equador)

SEGUEIX-NOS

GNA Hotel Solutions som una consultoria en innovació i tecnologia hotelera, amb un equip d’experts multidisciplinari, que treballem per potenciar la venda directa i reduir els costos de distribució per optimitzar els teus resultats.

Subscripció

Registra't i estigues al dia de les nostres publicacions