Pot ChatGPT substituir als copywriters?

Escrit per GNA - GnaHS el . Publicat a Altres, IA, Marketing online, SEO

Fins fa poc, tot allò relacionat amb la intel·ligència artificial quedava reduït a un grup d’especialistes capaç de comprendre i manejar les seves complexitats intricades. Ara, amb la introducció d’una interfície tan senzilla d’utilitzar com la de ChatGPT, qualsevol pot tenir accés a aquesta tecnologia.

 

chatgpt-copywriters-gnahs

 

Què és i com funciona ChatGPT?

Per si encara hi ha algú que no sàpiga de què parlem, ChatGPT és un model de llenguatge desenvolupat per OpenAI que fa ús d’intel·ligència artificial per comprendre i generar text de manera natural. Es basa en una arquitectura d’aprenentatge automàtic que fa servir enormes conjunts de dades per aprendre patrons lingüístics i generar respostes coherents i contextuals.

Entre les seves funcions, aquest model pot generar textos, completar oracions, respondre preguntes, ajudar a la redacció de continguts, proporcionar informació sobre una àmplia gamma de temes i executar tasques lingüístiques diverses. Això no obstant, és important tenir en compte que aquesta eina també té les seves limitacions: la seva capacitat per comprendre el context i mantenir la coherència pot variar segons la complexitat de la interacció.

 

En què consisteix la feina d’un copywriter?

Un copywriter, per altra banda, és un professional especialitzat en la redacció de continguts. La seva tasca principal és crear contingut escrit que capti l’atenció del públic objectiu, transmeti missatges clars i persuasius, i motivi les persones a dur a terme una acció específica.

Però la feina d’un copywriter va més enllà de la simple redacció de contingut. Consisteix també en comprendre la psicologia del consumidor, l’estratègia de màrqueting, la veu de la marca i la creativitat necessària per connectar amb l’audiència de manera única i persuasiva.

 

Quines habilitats ha de tenir un copywriter?

En el competitiu món del màrqueting i la comunicació, els copywriters tenen habilitats fonamentals que van més enllà de la capacitat de generació de text que té una eina com ChatGPT. Tot i que és normal que es puguin sentir amenaçats per l’arribada d’una eina tan extraordinària com ChatGPT, hi ha diverses raons per les quals la IA no els pot arribar a substituir completament.

 

Creativitat i originalitat

Els copywriters han de tenir la destresa de concebre conceptes innovadors capaços de captivar l’audiència i establir connexions significatives. Més enllà de la simple redacció, el seu treball consisteix en generar idees fresques i creatives que destaquin en un mercat saturat, creant contingut que no només informi, sinó que també inspiri i atregui l’audiència de manera única.

 

Coneixement estratègic i de marca

El seu coneixement estratègic i entesa de la marca li permet plasmar el to i la veu per crear un contingut coherent i alineat amb la visió de l’empresa que enforteixi la connexió emocional amb els consumidors.

 

Persuasió i psicologia del consumidor

La seva habilitat per influir en les decisions de compra i abordar les necessitats, els desitjos i les emocions del públic objectiu contribueix a la creació de contingut altament efectiu. L’empatia i la capacitat de comprendre la ment del consumidor permeten als copywriters generar missatges persuasius i rellevants que ressonin amb l’audiència.

 

Adaptabilitat i revisió

Han d’estar capacitats per adaptar i revisar el contingut amb la finalitat de millorar-ne l’efectivitat. La seva tasca no només es limita a la correcció gramatical, sinó que implica una avaluació crítica de com el contingut s’alinea amb els objectius estratègics i com respon a les dinàmiques canviants del mercat.

 

S’han tornat prescindibles, els copywriters?

A la cruïlla entre la intel·ligència artificial i les habilitats humanes, queda clar que ChatGPT és una eina excepcional. Però la creativitat, el coneixement estratègic, la persuasió i la capacitat d’adaptació són aspectes intrínsecs al talent humà, elements que cap intel·ligència artificial no pot replicar del tot.

El mateix ChatGPT, a la pregunta “Pot ChatGPT substituir la feina d’un copywriter?”, respon que no pot reemplaçar completament el treball d’un copywriter perquè “la creativitat, la capacitat estratègica i el coneixement especialitzat d’un copywriter van més enllà del que una intel·ligència artificial pot aconseguir per si sola.”

No obstant això, els copywriters i ChatGPT es poden coexistir i complementar-se. La combinació de les habilitats humanes del copywriter i les capacitats de generació de text assistides per la intel·ligència artificial permet generar contingut de qualitat de manera molt més eficient. El secret és la creativitat del copywriter, que és qui donarà els prompts a ChatGPT perquè generi el contingut desitjat.

 

Com escriure millors prompts a ChatGPT?

La clau per utilitzar sistemes d’intel·ligència artificial conversacionals com ChatGPT està en la qualitat dels prompts (la instrucció, pregunta o text que s’utilitza per interactuar amb la plataforma), ja que són els que defineixen el resultat i l’estil amb el qual es generarà el contingut.

Un prompt clar, precís i contextual proporciona a ChatGPT l’orientació necessària per generar respostes rellevants i coherents. El mestratge en la formulació de prompts no només impulsa la capacitat del sistema per comprendre i generar contingut, sinó que també obre la porta a experiències conversacionals més enriquidores i satisfactòries.

 

Contacta amb una agència especialitzada en màrqueting

A GNAHS oferim la sinergia perfecta entre la innovació tecnològica i la creativitat humana. Contacta amb el nostre equip d’experts en màrqueting digital i t’ajudarem a elevar la presència del teu establiment al món digital per assolir nous cims en el terreny creatiu i estratègic.

 

 

FacebooktwitterlinkedinFacebooktwitterlinkedin

Etiquetes:, , , , , ,

"Trackback" Enlace desde tu web.

GNA - GnaHS

Somos una empresa dedicada a la consultoría estratégica online y al desarrollo de proyectos de eBusiness en Internet, con el objetivo de impulsar el éxito online de las empresas e instituciones.

Deixa un comentari

OFICINES

Girona
Lleida
Saragossa
Benidorm
Andorra La Vella
Bogotà (Colombia)
Buenos Aires (Argentina)
Santiago (Xile)
Quito (Equador)

SEGUEIX-NOS

GNA Hotel Solutions som una consultoria en innovació i tecnologia hotelera, amb un equip d’experts multidisciplinari, que treballem per potenciar la venda directa i reduir els costos de distribució per optimitzar els teus resultats.

Subscripció

Registra't i estigues al dia de les nostres publicacions