Tendències digitals per a 2024

Escrit per GNA - GnaHS el . Publicat a Disseny web, Marketing online, SEA, SEO, Xarxes socials

El 2024 es presenta com un any ple de desafiaments i oportunitats, en què l’evolució constant de la tecnologia redefineix les estratègies de màrqueting digital. En un entorn on el que va funcionar ahir podria quedar obsolet avui, adaptar-se a les tendències és crucial per destacar. En aquest article explorem les principals tendències que dominaran el panorama digital el 2024.

 

tendencies-digitals-2024

 

Contingut generat per intel·ligència artificial

El 2024 és l’any que les empreses començaran a utilitzar la intel·ligència artificial de forma massiva i la integraran definitivament en les seves estratègies de màrqueting per agilitzar la feina i millorar l’experiència del client. Una de les aplicacions principals de la IA a l’àrea de màrqueting serà la generació de continguts.

Actualment, cada cop més empreses estan recorrent a sistemes de IA conversacionals com ChatGPT, Bing Chat o Google Bard per crear textos des de zero, optimitzar continguts per als motors de cerca, generar noves idees i reescriure continguts ja existents de manera més eficient i ràpida.

Una de les principals tendències de la IA generativa aquest any serà la multimodalitat, amb models que puguin reunir imatges, text, àudio i dades a la vegada. Tot i que ja s’ha començat a fer servir aquesta tecnologia amb formats multimèdia, aquest any serà habitual interactuar amb contingut audiovisual de la mateixa manera que ho hem fet fins ara amb el text.

 

TikTok per a empreses

TikTok és una de les xarxes socials amb més usuaris actius. El rang d’edat dels usuaris és variat, però s’ha popularitzat especialment entre les generacions més joves.

La plataforma llançada el setembre de 2016 ja ha aconseguit superar gegants com Facebook o Instagram en nombre de descàrregues i s’ha caracteritzat per ser una xarxa social en què és relativament senzill créixer tot i haver començat recentment. Presenta una nova oportunitat per acostar-se a nous públics, especialment per a les empreses, encara que molts equips de màrqueting encara no s’han llançat a fer-lo servir.

TikTok compta amb l’eina TikTok for Business, pensada perquè les empreses puguin interactuar amb la comunitat mitjançant contingut entretingut i promocionar la seva marca de manera efectiva. Amb un enfocament dinàmic i nou, la plataforma ofereix una nova oportunitat per a les estratègies publicitàries.

 

Contingut audiovisual curt

Una de les tendències més notables a les xarxes socials és la popularitat dels vídeos curts (TikTok, Instagram Reels, YouTube Shorts, Facebook Reels…). Aquest darrer any, les xarxes socials han passat del contingut textual i visual al contingut audiovisual de curta durada.

Aquest tipus de contingut, que manté el format vertical per adaptar-se a la pantalla dels mòbils i sol afegir subtítols per a les persones que els veuen sense àudio, ha generat un gran engagement, especialment entre el públic jove, que el troba estimulant i addictiu per la seva versatilitat. Les agències de màrqueting trobaran en aquests formats una nova oportunitat per arribar a la seva audiència de manera més propera i emocional.

 

Email màrqueting

Tot i el sorgiment de nous canals de comunicació, l’email màrqueting continuarà sent una de les eines més eficaces per atraure i persuadir els usuaris. És un canal de comunicació imprescindible en la teva estratègia de màrqueting digital per crear un llaç significatiu i ràpid amb el teu públic objectiu, ja que permet interactuar-hi de manera més directa i personal.

Els darrers anys, la intel·ligència artificial i els algorismes de personalització han millorat l’efectivitat i l’eficiència de les campanyes per correu electrònic, sent més rendible que els mètodes publicitaris tradicionals, oferint un alt retorn de la inversió (ROI) i proporcionant coneixements valuosos sobre el comportament i les preferències dels usuaris. S’espera que, a mesura que la tecnologia continua evolucionant, ho faci també l’email màrqueting.

 

Creixement de les cerques per veu

La manera que tenen els usuaris de cercar informació està canviant: el SEO basat en text està passant a un segon pla davant de l’auge de la cerca per veu. La gran majoria dels consumidors creu que la cerca per veu és més ràpida i còmoda que la cerca per text i l’utilitzen regularment als dispositius mòbils.

Encara que semblin el mateix, la cerca per text i la cerca per veu requereixen tàctiques d’optimització diferents. Per aquest motiu, caldrà adaptar l’estratègia de SEO a un llenguatge més conversacional, que respongui preguntes concretes i integri paraules clau long-tail.

 

User Generated Content 

Aquest any, el contingut generat per l’usuari (o user generated content) trepitjarà amb força. Aquest recurs ha tingut un auge important en els darrers anys amb el creixement de TikTok, encara que ja s’ha començat a incorporar en plataformes com Instagram o Facebook. Es tracta de contingut sobre una marca o producte que ha estat creat a partir de ressenyes, comentaris o imatges dels usuaris a les xarxes socials o altres plataformes.

En aquesta mateixa línia, Google pretén aconseguir un major nivell de personalització amb l’ajuda dels usuaris, amb funcionalitats com les “Notes”, que permetrà a qualsevol usuari afegir context al contingut de qualsevol pàgina. Alhora, els usuaris podran accedir als suggeriments, opinions i consells que altres usuaris hagin publicat sobre un contingut o web.

Els consumidors confien més en aquest tipus de contingut generat per testimonis reals que en la publicitat digital tradicional, per la qual cosa només és qüestió de temps que els professionals del món digital comencin a adoptar aquesta tendència per crear contingut molt més genuí i espontani.

 

Xarxes socials com a cercador

Les xarxes socials són molt més que una plataforma d’entreteniment, ofereixen una experiència més atractiva visualment, amb contingut fàcil de digerir i amb una gran quantitat de formats. És per això que han esdevingut el lloc on els usuaris més joves s’informen sobre diferents temes.

Tot i que la transició a les xarxes socials com a principal eina de cerca, si arriba a succeir, serà llarga i generacional, ja hem arribat al punt que les noves generacions prefereixen utilitzar plataformes com TikTok per realitzar les cerques en comptes de cercadors tradicionals com Google.

Considerant com els joves busquen informació a les xarxes socials, resulta fonamental ajustar l’estratègia de SEO al contingut d’aquestes plataformes per ser el que els usuaris esperen trobar i assegurar visibilitat a les seves cerques.

 

Trends

Els trends són tendències creades per la comunitat d’usuaris de les xarxes socials que es viralitzen i es difonen ràpidament. L’ús d’aquestes tendències és una palanca per millorar el rendiment dels continguts, ja que permet ampliar la visibilitat de les publicacions.

Poden convertir-se en autèntics fenòmens globals en només qüestió de dies, per això és important ser capaç de detectar immediatament les tendències per aprofitar-se de l’onada de viralització.

 

Contacta amb una agència especialitzada en màrqueting digital

Si vols millorar la teva estratègia de màrqueting digital, posa’t en contacte amb una agència especialitzada en el sector turístic com GNA Hotel Solutions, que t’assessorarà per treure el màxim potencial al teu establiment.

 

FacebooktwitterlinkedinFacebooktwitterlinkedin

Etiquetes:, , , , , , , ,

"Trackback" Enlace desde tu web.

GNA - GnaHS

Somos una empresa dedicada a la consultoría estratégica online y al desarrollo de proyectos de eBusiness en Internet, con el objetivo de impulsar el éxito online de las empresas e instituciones.

Deixa un comentari

OFICINES

Girona
Lleida
Saragossa
Benidorm
Andorra La Vella
Bogotà (Colombia)
Buenos Aires (Argentina)
Santiago (Xile)
Quito (Equador)

SEGUEIX-NOS

GNA Hotel Solutions som una consultoria en innovació i tecnologia hotelera, amb un equip d’experts multidisciplinari, que treballem per potenciar la venda directa i reduir els costos de distribució per optimitzar els teus resultats.

Subscripció

Registra't i estigues al dia de les nostres publicacions